Frank Durand, Beeldhouwer

Op mijn 45e volgde ik een basiscursus beeldhouwen.
Het was liefde op het eerste gezicht en ik wilde alles weten over het ambacht beeldhouwen. Na 2 jaar les heb ik mij zelfstandig verder ontwikkeld als beeldhouwer in een eigen atelier.

Het is steeds weer een spannend proces om met een ruwe steen aan de slag te gaan. Om de vormen eruit te halen die ik erin zie. Het is fascinerend als de steen uiteindelijk is gepolijst en zijn ware kleuren toont.

Over mijn werk

Ik werk met verschillende soorten steen; albast, marmer, hardsteen, serpentijn en verschillende soorten speksteen.

Mijn werk is zowel figuratief als abstract. In mijn beginperiode maakte ik vooral vrouwelijke vormen en torso's. Deze vormen zijn nog wel herkenbaar maar ze zijn niet meer figuratief van aard. Ze geven vooral beweging en ritme aan mijn beelden.
Het experimenteren en stenen open werken is ook erg spannend. Door voorzichtig gaten te boren krijgt de steen een hele nieuwe dynamiek en vorm.

Ook de ambachten bronsgieten en lettershakken kregen mijn belangstelling en ik volgde hiervoor diverse cursussen. Het is geweldig om een mooie tekst in steen te hakken, deze staat dan voor eeuwig vast.

De beeldhouwwerkplaats

Rond mijn 54e jaar borrelde de gedachte en wens op om mijn kennis en ervaring in beeldhouwen te delen. In 2007 is de Beeldhouwwerkplaats geboren. Sinds 2008 is de Beeldhouwwerkplaats gevestigd in het park Oosterbeek in het voormalige atelier van
Theo van der Nahmer, een bekende Haagse beeldhouwer. Een geweldige plek in het bos.